Valgkamp og valgplakater

2. november 2017

Af Poul Dahl, byrådsmedlem, Venstre

“Uskønt klatmaleri af politikere”. Med denne overskrift retter MJA på debatsiden den 1.november er sønderlemmende kritik mod politikernes brug af valgplakater.

Det er da ok at have forskellige opfattelser af formålet med “valgplakater”. Personligt er mit budskab, at jeg stiller op og hvilket parti jeg repræsenterer.

Avisen skriver også, at “nu er tiden vokset fra valgplakater i deres nuværende form. Der er masser af fora, hvor politikerne kan vise ansigter og ikke mindst få budskabet frem”.(citat slut) Det er en påstand, jeg gerne vil udfordre. Hvis avisen med den påstand har en opfattelse af at man som politiker og kandidat kan vise vælgerne sit ansigt og forklare, hvad man står for på de mange vælgermøder, skulle man måske i højere grad end dette er tilfældet selv møde op og dække disse valgmøder.

Som eksempel kan jeg nævne valgmødet i Gjern med ialt 65 deltagere, Hvoraf de 55 var kandidater og organisationsfolk. Eller vælgermødet i Funder-lysbro hvor ialt 33 var tilstede. 19 kandidater, 7 fra politiske organisationer og hele 7 interessede borgere. I begge tilfælde glimrede avisen ved sit fravær.

Det er altså ikke her, man som kandidat kan vise ansigt og forklare sig.

Til gengæld er der ingen problemer med at møde vælgerne i dyrt købte annoncer i både MJA eller de mange gratis omdelte aviser.

Nu er jeg ganske klar over, at der er mange valgmøder, hvorfor avisen selvfølgelig må prioritere indsatsen. Så ud over den kritik jeg her giver udtryk for, skal min budskab derfor være en opfordring til, at man i højere grad, end dette er tilfældet, også opfordrer vælgerne til at gøre en aktiv indsats for at kunne møde de politiske kandidater “face to face”.