Fuld opbakning til Silkeborg

25. oktober 2017

Palle Quistgaard, kandidat til regionsrådet og Silkeborg byråd.

Endnu en gang har Regionshospital Silkeborg vist vejen med en ny behandlingsmetode. Denne gang er det en metode, der kan finde lungekræft på et så tidligt stadium, at der er langt større mulighed for at helbrede patienter med lungekræft.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) ser gerne metoden udbredt til andre af landets hospitaler. Det samme gør forskningsprofessor Peter Vedsted fra Aarhus Universitetshospital. Kræftens Bekæmpelse kalder den nye metode for ’Imponerende og opløftende.’ 

Men Region Midtjylland siger Nej. Der skal først laves en videnskabelig rapport, før metoden eventuelt skal udbredes til andre hospitaler, og metoden skal først undersøges for plusser og minusser og den skal godkendes af andre fagfolk.

Gad vide, hvor lang tid det kan tage?

Jeg synes det lyder alt for langsomt, og jeg støtter meget Silkeborgs initiativ, hvor man fortsætter med at tilbyde den nye metode til patienter, hvor der er mistanke om lungekræft – trods skepsis fra Regionen.

Tillykke til Regionshospital Silkeborg, der endnu en gang har fundet frem til en metode der rykker til gavn for patienterne.